Pekka Töpöhäntä 1986, Kuva: Maisa Laine

 

Pimeän poika 1986, Kuva: Lapin Kansa

 

1985-1986

Ylioppilasteatteri muuttaa linja-autoaseman kellarista entisen Supermarketin yläkertaan, mistä se saa ensimmäiset varsinaiset omat tilansa. Ilkka Laasonen on pitänyt nuorisotoimen järjestämässä tilaisuudessa puheen, jossa on uhattu lopettaa ylioppilasteatterin toiminta, ellei tarkoituksenmukaista tilaa saada. Tuolloinen kaupunginhallituksen puheenjohtaja Esko Riepula on kuunnellut Laasosen puheen ja hallitukselta kysymättä ehättää lupaamaan teatterille asianmukaiset tilat Supermarketilta.

Tilaan on mahdollista myös rakentaa esitystila, jolloin esiintymisten järjestäminen ympäri kaupunkia lakkaa. Ennen ensimmäistä tilassa järjestettävää ensi-iltaa Pimeän poika teatterilaisten on kuitenkin tehtävä turvallisuusmääräysten mukaiset muutokset yläkertaan. Yötä myöten nikkaroidaan portaita, väliseiniä ja oviaukkoja ja juuri ennen ensi-iltaa saadaan valmista. Tarkastaja toteaa valmista työtä katsellessaan, ettei olisi koskaan uskonut teatterilaisten pystyvän moiseen urakkaan niin lyhyessä ajassa.

Lapin Akateeminen Tanssi- ja Viihdeorkesteri LATO toimii aktiivisesti 80-luvun puolivälin molemmin puolin. LATO:laiset soittavat keikoillaan mm. Blues Brothersia ja muita aikalaisia. Keikkoja tehdään rovaniemeläisissä ravintoloissa ja muutamia myös muualla Suomessa. Solistina laulaa tuolloinen luokanopettajaopiskelija Kaija Kärkinen.

Timo K. Mukan teksteihin pohjautuvaan ja Maarit Ruikan ohjaamaan Lumen pelko -näytelmään musiikin säveltää Markku "Otto" Rissanen. Näytelmässä esiintyvät hänen lisäkseen mm. Kaija Kärkinen ja Kristiina Halttu. Lumen pelosta tulee myöhempinä vuosina muistettu ja muisteltu kappale teatterilaisten joukossa.

Vuonna 1986 Lumen pelosta tehdään uusintaversio Wienin kansainvälisille nuorisoteatteripäiville, missä Lapin ylioppilasteatteri on ainoa suomalaisedustaja.

Lavalla nähdään Lumen pelon lisäksi myös Pekka Töpöhäntä, Riesa ja Sininen lintu.